Companii

Nemtii investesc in perfuzii la Timisoara

29.04.2010, 23:11 59

Compania germana B.Braun, din domeniul farmaceutic si aldispozitivelor medicale, cu afaceri anuale de 4 mld. euro, vaderula investitii de 6 mil. euro anul acesta si in 2011 incresterea capacitatii de productie a fabricii Helvetica Profarm, pecare a cumparat-o anul trecut pentru "cateva milioane de lei".

"Aveam contracte cu aceasta companie de zece ani si existaposibilitatea sa cumparam actiunile", a spus Christian Braun, CEOal B.Braun Central & Eastern Europe si unul dintre actionariigigantului german intr-un interviu acordat Ziarului Financiar.Fabrica Helvetica produce solutii perfuzabile.

B.Braun este prezenta inca de dinainte de anul 2000 pe piatalocala, iar afacerile sale s-au ridicat la 52 mil. lei (12,4 mil.euro) anul trecut, iar pentru acest an estimeaza o cifra de afaceride 63 mil. lei (15 mil. euro).

Separat de activitatea pe piata farmaceutica si a dispozitivelormedicale, compania este prezenta si pe piata de dializa prinintermediul firmei B.Braun Avitum, prin care detine cinciclinici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO