Companii

Numărul firmelor suspendate pentru neutilizarea caselor de marcat s-a dublat în primul semestru

Numărul firmelor suspendate pentru neutilizarea caselor de marcat s-a dublat în primul semestru
25.07.2010, 15:52 82

Garda Financiară a suspendat, în primul semestru, activitateacomercială a peste 3.500 de firme pentru nedotarea cu case demarcat electronice şi pentru neemiterea bonurilor fiscale, număraproape dublu faţă de cel al agenţilor economici suspendaţi, dinaceleaşi motive, în ianuarie - iunie 2009, informează Mediafax.

Neemiterea bonului fiscal este contravenţie şi se sancţioneazăcu amenzi cuprinse între 8.000 de lei şi 40.000 de lei, atrăgând şisuspendarea activităţii firmei în cauză pentru trei luni.

"Totodată, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală aminteşteagenţilor economici că neîndeplinirea obligaţiei de a se dota şi dea utiliza aparate de marcat electronice fiscale, emiterea de bonuricu o valoare inferioară celei reale, precum şi neintroducereadatelor înscrise pe rola jurnal privind tranzacţiile efectuate dela ultima închidere zilnică până în momentul ştergerii memorieioperative constituie contravenţii sau, dupa caz, infractiuni", searată într-un comunicat al ANAF.

De asemenea, legislaţia obligă clienţii să solicite şi săpăstreze bonurile fiscale până la ieşirea din magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO