Politică

Premierul încurajează românii să ceară bonuri fiscale la achiziţii promiţând deduceri fiscale

24.07.2010, 11:56 62

Emil Boc a declarat că se lucrează la un proiect de lege care săpermită o serie de deduceri fiscale pentru românii care cer şipăstrează bonurile fiscale obţinute în urma achiziţiei de produsesau servicii. Premierul a dat drept exemplu achiziţiile de produseşi servicii pentru reabilitarea locuinţelor, amintind faptul că înacest sector este prezentă o evaziune fiscală de mare amploare.

"Vrem să punem în practică, prin modificările propuse laînceputul toamnei la Codul Fiscal, astfel încât să beneficieze debonificaţii cetăţenii care îşi realizează amenajări ale casei, aleapartamentului, prin deduceri fiscale. Acele lucruri pe care ei lefac li se va scădea din impozitul pe care îl au de plătit. Deasemenea, o măsură avută în vedere este ca toţi cei care vor aveabonuri fiscale adunate până la un anumit plafon să beneficieze de oprimă din acea sumă de bani, pentru a-i încuraja să ceară bonurifiscale pentru produse care se cumpără în România, de la pâine pânăla lucruri foarte scumpe şi de folosinţă medie sau îndelungată oride lucrări", a spus Boc.

Acesta a refuzat să ofere mai multe detalii legate demodalitatea de rambursare.

O astfel de măsură a fost adoptată şi de guvernul Greciei.Pentru descurajarea evaziunii fiscale, guvernul elen a decis săceară cetăţenilor dovedirea faptului că au cheltuit cel puţin 30%din sumele declarate, aceştia urmând să beneficieze de scutirea dela impozitere pentru 12.000 de euro din veniturile anuale.

În urma acestei decizii, guvernul de la Atena a anunţat căveniturile din TVA au crescut cu 7,8% în aprilie, în comparaţie cuaceeaşi lună din 2009. Conform Le Monde, economia subterană dinGrecia ar reprezenta cel puţin 35% din PIB.

Sursa video: www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO