Companii

O parte dintre clienţii Transenergo COM, trader de 300 mil. euro, trec în curtea Electrica Furnizare după ce firma şi-a cerut insolvenţa

O parte dintre clienţii Transenergo COM, trader de 300...

Autor: Roxana Petrescu

31.01.2017, 00:05 829

Clienţii alimentaţi cu energie de Transenergo COM, care aveau punctele de consum în reţeaua de distribuţie administrată de Electrica Transilvania Nord, au fost preluaţi începand cu 12 ianuarie de Electrica Furnizare, filiala de furnizare a energiei electrice din cadrul grupului Electrica.

Mutarea are loc în contextul în care Transenergo COM şi-a cerut insolvenţa, o decizie în acest dosar urmand să fie luată pe 1 februarie, potrivit datelor publicate pe site-ul Tribunalului Bucureşti.

În Romania există în acest moment opt zone de distribuţie, trei fiind administrate de Electrica, trei de italienii de la Enel, una de nemţii de la E.ON şi una de cehii de la CEZ. Distribuţia de energie reprezintă practic infrastructura, firele, stalpii şi staţiile de transformare, prin care electricitatea ajunge la consumatorul final. Serviciul de furnizare a energiei este livrat de mai multe companii, dar acestea au contracte de distribuţie încheiate cu unul dintre operatorii enumeraţi mai sus. Potrivit informaţiilor de pe site-ul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), instituţia a primit o informare de la Electrica privind încetarea din data de 12.01.2017 a contractului de distribuţie a energiei încheiat cu furnizorul Transenergo COM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO