Companii

Platforma de investiţii ROCA, la a treia tranzacţie: preia 65% din Tremot, o companie apicolă din Băicoi cu afaceri de 6,5 mil. lei

Rudolf Vizental, CEO al ROCA: Încă de la început ne-am propus ca strategie de business ca 30% din investiţiile noastre să fie în domeniul agroalimentar.

Rudolf Vizental, CEO al ROCA: Încă de la început ne-am propus ca strategie de business ca 30% din investiţiile noastre să fie în domeniul agroalimentar.

Autor: Ştefan Stan

25.05.2018, 00:07 1257

♦ „Investiţia vine să rezolve dificultatea financiară a companiei şi va susţine dezvoltarea Tremot în noi domenii, precum retail şi HoReCa.“ 

♦ Reprezentanţii platformei nu au comunicat însă valoarea investiţiei, dar au spus că deţin 65% din acţiunile companiei l Modelul de business al platformei urmăreşte să preia minim 60% din firmă, dar nu 100%, iar valoarea maximă a tranzacţiilor nu depăşeşte 2 milioane de euro.

Platforma de investiţii şi management ROCA, destinată companiilor româneşti în difi­cultate, a semnat ce-a de-a treia tranzacţie, cu Tremot Dobre şi Fii din Băicoi (Prahova), unul dintre principalii jucători de pe piaţa produselor apicole, al cărui business a scăzut însă cu 65% în ultimul an.

Tremot Dobre şi Fii, înfiinţată în 1992, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 6,5 milioane de lei faţă de 18,7 milioane de lei în 2016, în timp ce pierderile s-au redus de la 4 la 1 milion de lei, potrivit datelor de la mfinante.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO