Companii

Preţul energiei doboară record după record în condiţii de ger. Luni şi marţi cererea a crescut cu 14%

Preţul energiei doboară record după record în...

Autor: Roxana Petrescu

12.01.2017, 00:04 357
Zilele de luni şi marţi au adus, dincolo de temperaturi extrem de scăzute şi de zăpadă multă, şi un record în ceea ce priveşte consumul de energie, cererea medie fiind cu aproape 14% mai mare faţă de aceleaşi zile ale anului trecut, după cum arată datele de la Transelectrica.

Circa o treime din această cerere a fost acoperită de pro­ducţia de energie pe bază de cărbuni, gazul şi hidro­centralele funcţionând şi ele cu turbinele turate la maximum.

De altfel, pentru seara zilei de luni, prognozele Transelectrica indicau un consum record de energie electrică, de 9.750 megawaţi, mai mare decât cel înregistrat pe data de 19 decembrie, anul trecut, atunci când a fost înregistrat recordul ultimilor 15 ani.

În aşteptarea unei astfel de evoluţii, majoritatea grupurilor energetice au fost mobilizate, inclusiv cele care de obicei, din cauza costurilor de producţie foarte mari, sunt ţinute în stand-by. În această categorie in­tră grupurile care funcţionează pe huilă şi care fac parte din Complexul Energetic Hunedoara.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO