Companii

Producătorul iaurturilor Danone a avut venituri mai mari cu 6% anul trecut. „Avem un început bun şi în 2016”

Producătorul iaurturilor Danone a avut venituri mai mari...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.06.2016, 12:41 559

Danone România, cel mai mare producător local de iaurturi, a avut anul trecut venituri de peste 484 milioane lei, în creştere cu 6% faţă de anul precedent, avans datorat atât extinderii producţiei fabricii din Bucureşti pentru alte pieţe din Europa cât şi creşterii vânzărilor unor game de iaurturi precum cele de răsfăţ sau pentru copii.

 „Danone România a avut un an bun în 2015, an în care ne-am reconfirmat poziţia de lider pe segmentul de iaurturi, care reprezintă business-ul nostru principal. Evoluţia pozitivă a venit ca urmare a redefinirii strategiei şi a concentrării pe iaurturile din gamele de sănătate activă, de răsfăţ şi pentru copii, iaurturi cu plus valoare pentru consumatori”, a declarat Adrian Pascu, director general Danone România, Bulgaria, Moldova şi Ţările Adriatice.

Compania are în portofoliu mărci precum Activia, Actimel (iaurturi probiotice), Danonino, Disney ( produse pentru copii), Danette, Cremosso (mărci de răsfăţ) şi gamele Danone cu iaurt simplu şi cu fructe, aşa cum sunt pe plan local Natural şi Delicios.

Vânzările de iaurturi din gamele de sănătate activă, de răsfăţ şi pentru copii din portofoliul Danone au crescut chiar şi cu două cifre anul trecut, avans susţinut şi de contextul economic favorabil.

„Cred că a contat mult şi tendinţa de a alege alimente cât mai sănătoase, tot mai vizibilă pe piaţa locală”, a explicat Adrian Pascu.

O contribuţie semnificativă la evoluţia business-ului în 2015 l-a avut şi extinderea producţiei pentru alte pieţe din Europa, fabrica Danone din Bucureşti funcţionând deja ca un centru regional.

 Spre exemplu, sortimente de Activia produse în România au ajuns anul trecut pe alte 12 pieţe europene, conform informaţiilor transmise de companie.

„Performanţa foarte bună a fabricii (...) ne ajută să producem şi pentru alte pieţe. Fabrica noastră din Bucureşti foloseşte majoritar lapte de la fermierii parteneri din România, procesând în jur de 50 milioane litri de lapte anual,” spune Adrian Pascu.

Exporturile fabricii Danone din Bucureşti se ridică la aproximativ 10% din producţie, conform ultimelor date.

„Avem un început bun şi în 2016”, a mai spus Adrian Pascu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO