Companii

Producătorul de medicamente Biofarm Bucureşti a încheiat primele şase luni cu 162 mil. lei, plus 17%. Trei noi produse a lansat pe piaţă Biofarm în S1/2023, din categoria produselor fără reţetă şi a suplimentelor

Biofarm are două fabrici de medicamente în Bucuresti şi o unitate de testare şi dezvoltare de produse, iar portofoliul cuprinde peste 100 de produse.

Biofarm are două fabrici de medicamente în Bucuresti şi o unitate de testare şi dezvoltare de produse, iar portofoliul cuprinde peste 100 de produse.

Autor: Georgiana Mihalache

15.08.2023, 11:00 217

Ponderea exporturilor rămâne la 3% din total.

Producătorul de medicamente Biofarm Bucureşti a încheiat primul se­mestru din 2023 cu venituri de 162 mil. lei, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă din anul tre­cut, potrivit raportului companiei publicat pe Bursă. Profitul a avut un ritm de creştere similar cu veniturile, ajungând la 50 mil. lei în perioada menţionată, după un avans de 15%.

Printre cele mai importante realizări ex­puse de companie în primele şase luni din an se numără lansarea a trei produse. Cate­go­riile în care compania şi-a crescut portofoliul în această perioadă sunt cele de medica­men­te fără reţetă (OTC), dar şi a suplimentelor alimentare. De altfel, cele două segmente reprezintă core-businessul producătorului local, care aduc cel mai mult la vânzări. Dezvoltarea de noi produse este una dintre strategiile prin care compania vrea să îşi crească prezenţa în piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO