Companii

Radu Timiş revine la conducerea CrisTim şi aşteaptă afaceri de 84 mil. euro

Radu Timiş

Radu Timiş

Autor: Gabriel Razi

07.10.2014, 00:07 2905
Radu Timiş, antreprenorul care a pus bazele producătorului de me­ze­­luri CrisTim acum două decenii, re­vine la conducerea executivă a afa­­ce­rii sale după o pauză de aproa­pe un an, interval în care afa­cerea a fost con­dusă direct de fostul mi­­nistru de fi­nanţe Gheorghe Pogea, care a şi pă­răsit compania odată cu revenirea fon­datorului la cârma afaceri sale.

„A fost o pauză de şase-opt luni în care nu am condus executiv com­pa­nia, a doua pauză de acest gen pe care am luat-o. Gheorghe Pogea şi-a în­cheiat partea de analiză, şi-a în­che­iat lucrurile importante pe care le avea de făcut“, a spus pre­şe­din­te­le CrisTim. În schimb, antrepreno­rul l-a adus în companie pe Adrian Voca, în poziţia de direc­tor ope­raţional, care în trecut a făcut parte din echi­pa pro­ce­­sato­rului rival Aldis Că­lă­raşi, şi mizea­ză pe plusul care a venit în pri­mele opt luni ale anului din vânzările făcute în co­mer­ţul tra­di­ţional, dar nu negli­jează nici livră­rile către comer­cianţii multi­­na­ţionali sau camioanele în­căr­cate pentru co­mu­ni­tăţile de români din străinătate.

Procesatorul aşteaptă în acest an afaceri de 84 de milioane de euro la nivel de grup, o creştere de 20% faţă de anul trecut şi o rată a profita­bili­tă­ţii bru­te (EBITDA) de 9%, in­di­ca­tori ce prefigurează cele mai bune rezultate din ultimii şase ani, dar sub cele din 2008, anul record al CrisTim.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- strategia de creştere vizată de TImiş

- investiţiile derulate de companie în acest an; noi produse care vor fi lansate anul viitor 

- evoluţia diviziei de producţie şi procesare a laptelui; producţie, investiţii 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO