Retail&Agrobusiness

Covalact a investit peste 3 mil. euro în dublarea producţiei pe o nişă pe care are 46% din piaţă

Covalact a investit peste 3 mil. euro în dublarea...

Autor: Roxana Rosu

17.10.2016, 00:06 735
Producătorul de lactate Co­va­lact, controlat de fondul de investiţii Sigma Bleyzer, a inaugurat o nouă linie de producţie la fabrica din Sfântu Gheorghe, în urma unei investiţii de pes­te 3 mil. euro.  Covalact, cunoscut pen­tru sloganul „prea bun, prea ca la ţară“, este unul dintre cei mai mari zece jucători din piaţă după cifra de afaceri.
 
Investiţia vizează dublarea capa­ci­tăţii de producţie şi ambalare pentru unul dintre produsele compa­niei, Brân­zica de Casă de la Covalact de Ţară. Brandul are o cotă de piaţă în volum de 46% în comerţul modern pe prima jumătate a anului 2016, con­form datelor Nielsen, citate de companie.
 
Noua linie permite producţia unui volum de 200 de tone de brânză pe lună şi ambalarea unui volum de 11.000 dde pahare de brânză pe oră.
 
Grupul Covalact are 560 de anga­jaţi şi două fabrici, la Sfântu Gheor­ghe şi Miercurea Ciuc. Grupul realizează 100 de produse reprezentând o can­titate lunară de lactate de aproximativ 2.500 de tone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO