Retail&Agrobusiness

Glenmark vinde suplimente alimentare şi OTC-uri de 10 milioane de euro

Stephen Stead, CEO al Glenmark Pharmaceuticals

Stephen Stead, CEO al Glenmark Pharmaceuticals

Autor: Mirabela Tiron

28.03.2017, 00:05 338
Stephen Stead, executivul britanic ce conduce filiala lo­cală a companiei Glenmark Pharmaceuticals de la înce­pu­tul anului trecut, spune că 2017 va fi anul consolidării bu­si­nessului, după ce anul trecut compania a trecut printr-un proces de restructurare, în urma căruia a renunţat la ju­mă­tate din medicamente şi a rămas cu doar un sfert din an­gajaţi.
 
„Ne concentrăm pe un portofoliu format din OTC-uri (medicamente fără reţetă - n.red.) şi suplimente alimentare, este loc de creştere pe acest segment. Estimez că afacerile vor rămâne în jurul valorii de 10 milioane de euro”, a declarat Stephen Stead pentru ZF. El spune că pe piaţa locală compania are un portofoliu format din 15 medi­camente pentru arii terapeutice diferite şi că ia în calcul aducerea unor produse noi. Britanicul, cu 20 de ani de experienţă în industria farmaceutică, care a fost anterior la conducerea Terapia şi Labormed, are ca obiectiv aducerea pe profit a afacerii.
 
Vânzările de medicamente au crescut cu 20% în trimestrul IV din 2016 comparativ cu perioada si­mi­lară a anului precedent, iar valoa­rea tota­lă a pieţei de medica­mente a cres­cut şi la nivelul între­gu­lui an şi a ajuns la 12,9 mld. lei, po­trivit Cege­dim.
 
OTC-urile au avut vân­zări de 2,6 miliarde de lei şi au ajuns la o cotă de 22% din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO