Retail&Agrobusiness

Heineken se pregăteşte să producă cidru în România după ce a deschis piaţa acum un an cu brandul Strongbow

Heineken se pregăteşte să producă cidru în România...

Autor: Cristina Roşca

31.08.2016, 20:30 794

Olandezii sunt prezenţi pe piaţa de 8-10 mil. lei a cidrului cu două branduri, amândouă internaţionale, respectiv Strongbow şi Old Mout.

Grupul olandez Heineken, unul dintre cei mai mari producători de bere la nivel mondial, se pregăteşte să producă cidru în România după ce şi-a completat obiectul de activitate secundar cu fabricarea cidrului şi a altor vinuri din fructe, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial.

Producţia de cidru ar putea să se realizeze la una dintre cele patru fabrici ale companiei, respectiv la Miercurea Ciuc (judeţul Harghita), Craiova (Dolj), Cons­tanţa şi Ungheni (Mureş), potrivit aceleiaşi surse. Până la închiderea ediţiei oficialii Heineken nu au răspuns solicitării ZF privind producţia de cidru din România. Astfel, ei nu au precizat dacă urmează să producă sub unul dintre brandurile pe care ei deja le au în România sau sub un altul.

Heineken a deschis piaţa cidrului din România acum circa un an, când au adus local brandul Strongbow, produs în Bulgaria. Apoi ei s-a extins cu un al doilea brand, Old Mout. Totuşi, oficialii Heineken nu au comunicat niciodată până acum rezultatele din vânzări şi nici planurile de dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO