La Fântâna şi Cumpăna controlează 85% din piaţa de apă la dozator

18 dec 2015 Autor: Mădălina Panaete

Industria apelor îmbuteliate în sistem de watercoolere (dozator), evaluată la peste 30 mil. euro anual, este controlată de cei doi mari jucători La Fântâna şi Cumpăna, care au împreună o cotă de piaţă cumulată de 85%, conform informaţiilor furnizate de asociaţia ARDA, din care fac parte şi cele două companii.
 
„Restul de 15% din piaţă este acoperit de micii competitori ai industriei“, spun reprezentanţii ARDA, care este prima asociaţie watercooler din România. Din această asociaţie fac parte cei doi îmbuteliatori – La Fântâna şi Cumpăna- şi Greiner Packaging, unul dintre cei mai importanţi producători de ambalaje.
 
Pe piaţă mai activează şi alţi jucători precum Total Pack din Maramureş sau Apa Talea din Prahova, dar businessurile acestora sunt de ordinul zecilor de mii de euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.12.2015

 
Cuvinte cheie:
fantana
, piata
, apa
, control
, asociatie
, ape
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide