Retail&Agrobusiness

La zece ani de la intrarea pe piaţă Kaufland ajunge la 100 de magazine

La zece ani de la intrarea pe piaţă Kaufland ajunge la...

Autor: Cristina Roşca

23.10.2014, 00:07 519

Retailerul german Kaufland, liderul comerţului modern cu afaceri de peste 1,6 mld. euro, va termina anul cu 100 de hipermarketuri în România dintre care 10 doar în Bucureşti. Ieri nemţii au deschis al optulea hipermarket în Bucureşti şi al 98-lea al reţelei, iar până la finalul anului vor mai fi inaugurate alte două unităţi în cartierul dormitor Drumul Taberei.

“Planurile germanilor pentru Capitală nu se opresc însă aici, peste 4-5 ani în Bucureşti vor 17-18 hipermarketuri Kaufland”, potrivit unor surse apropiate companiei.

Compania a intrat pe piaţa locală acum circa zece ani şi a investit în magazine şi depozite 1,3-1,4 mld. euro, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor din piaţă.

WikiZF: Profilul companiei Kaufland

Kaufland, parte a grupului german Schwarz alături de Lidl, este singurul lanţ de hipermarketuri cu preţuri mici din România, fiind astfel o combinaţie între magazinele de tip discount şi hipermarketuri. Germanii au o politică de discount însă au magazine cu suprafeţe de trei-patru ori mai mari decât ale discounterilor clasici, Lidl şi Penny Market. Magazinele Kaufland au în medie 3.600 mp (suprafaţa variază de la 2000 mp în oraşele mici la 5.500 mp în Bucureşti) şi sunt astfel mai mici decât hipermarketurile clasice ale reţelelor concurente care pot ajunge la peste 10.000 mp.

Politica de discount a reprezentat în criză un avantaj pentru Kaufland deoarece preţul a ajuns în ultimii ani argumentul suprem în procesul de achiziţie. Astfel, Kaufland a devenit în 2011 cel mai mare jucător din comerţul local, devansând Metro Cash&Carry. În anii următorii nemţii nu doar şi-au menţinut poziţia dar s-au şi distanţat de următorii clasaţi la circa jumătate de miliard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO