Mallurile VIVO! ale austriecilor de la Immofinanz au avut afaceri de 32 mil. euro şi profit de 43 mil. euro

20 iun 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Cele patru centre comerciale ale austriecilor de la Immo­finanz, reunite la începutul acestui an sub brandul VIVO!, au realizat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 158,7 milioane de lei (peste 32 mil. euro), potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Rezultatul este în creştere cu 14% faţă de 2015.
 
Immofinanz deţine patru centre comerciale în România, în Cluj-Napoca, Baia Mare, Constanţa şi Piteşti. Acestea au terminat anul trecut cu un profit total de aproape 195 mil. lei, mai mare decât cifra de afaceri.
 
Cel mai performant mall după cifra de afaceri înre­gistrată anul trecut este cel din Cluj-Napoca, administrat de Polus Tranislvania Companie de Investiţii, care a avut un business de 74,4 mil. lei, la un profit de 55 mil. lei.
 
Singurul centru comercial cu pierderi al Immofinanz este VIVO! Piteşti, dezvoltat de compania Euromall, activă mai ales înainte de criză şi care l-a vândut către Immofinanz în perioada de boom a pieţei imobiliare cu circa 80 mil. euro. Celelalte două centre comerciale au avut un profit mai mare ca businessul. Până la închiderea ediţiei oficialii Immofinanz nu au răspuns solicitării ZF privind aceste rezultate.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.06.2017

 
Cuvinte cheie:
VIVO
, austrieci
, mall
, profit
, afaceri
, centre comerciale
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide