Retail&Agrobusiness

Ministrul Agriculturii despre vânzarea Albalact: Sper să rămână brandul Albalact, nu doar în România, ci şi în Europa

Ministrul Agriculturii despre vânzarea Albalact: Sper...

Autor: Roana Rotaru

01.02.2016, 15:08 740

Achim Irimescu, ministrul agriculturii, speră ca impactul preluării Albalact Alba-Iulia de către grupul francez Lactalis să fie unul pozitiv, în care brandurile create de producătorul din judeţul Alba să rămână la fel de puternice în piaţă, iar angajaţii şi unităţile de producţie să beneficieze de investiţii şi din partea noului acţionar.

„Sper ca impactul să fie unul pozitiv, ca produsul Albalact să fie prezent în continuare, prin compania Lactalis, nu doar în România, ci şi în Europa. În mod normal nu ar trebui să fie o problemă pentru piaţă, pentru angajaţii companiei respective. Sigur există întotdeauna acel sentiment că nu mai e o firmă românească, dar Lactalis este prezent în România şi componenta Lactalis România este firmă românească, chiar dacă e vorba de o multinaţional㔠a spus el răspunzând unei întrebări.

Achim Irimescu a fost prezent astăzi la un eveniment la piaţa de gros din Capitală, alături de oficiali şi investitori olandezi.

Compania franceză Lactalis nu este la prima prima achziţie a unei firme româneşti. În 2008 Lactalis a cumpărat compania La Dorna.

Întrebat de ZF dacă crede că Consilul Concurenţei va aproba această achiziţie, ministrul agriculturii a spus:„ "Totdeauna când se fac achiziţii de acest gen se stabileşte ce procent din piaţă deţine firma, dacă va fi „major player”, dacă va deţine sau nu monopolul pe piaţa românească”."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO