Retail&Agrobusiness

Retailerul Profi şi-a trasat obiectivul pentru următorii doi-trei ani: 400 de magazine

Lanţul de supermarketuri Profi are în prezent 244 de magazine

Lanţul de supermarketuri Profi are în prezent 244 de magazine

Autor: Dana Ciriperu

03.09.2014, 00:06 345
Lanţul de supermarketuri Profi, controlat de fondul de investiţii Enterprise Investors, ar putea ajunge la 400 de magazine pe piaţa locală până la finalul lui 2016, faţă de 244 în prezent, în condiţiile în care acţionarii au apăsat pedala expansiunii pe o piaţă de 7-8 mld. euro anual.
 
„Avem capacitatea să facem cel puţin 60-70 de magazine noi în fiecare an, însă cât de repede vom ajunge la 400 de supermarketuri nu depinde doar de noi, ci de găsirea locaţiei şi a partenerilor dispuşi să închirieze“, au spus reprezentanţii lanţului de magazine.
 
Majoritatea magazinelor deschise de Profi pe piaţa locală sunt în spaţii închiriate, astfel că nici investiţia nu depăşeşte câteva sute de mii de euro, însă fiecare unitate creează cel puţin 20 de noi locuri de muncă. Anul trecut, compania Profi Rom Food a avut un număr mediu de 4.400 de salariaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Luând în calcul o medie de 20 de angajaţi şi 400 de magazine, Profi ar putea ajunge în doi-trei ani la 8.000 de salariaţi în România. Salariile în retail, mai ales cele la nivel de casier, sunt printre cele mai mici din economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO