Retail&Agrobusiness

Ritter Sport vinde ciocolată de 8 mil. €

Ritter Sport vinde ciocolată de 8 mil. €

Autor: Mădălina Panaete

11.02.2015, 00:05 826
Brandul german de dulciuri Ritter Sport, cu o tradiţie de 100 de ani, a ajuns la încasări de circa 7,6 mil. euro (10 mil. dolari) în magazinele din România în 2013, rezultat cu care se poziţionează între cele mai mari branduri de dulciuri prezente pe piaţa locală, arată calculele ZF pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă Canadean.
 
Pe ambalajul ciocolatei Ritter Sport nu este menţionat distribuitorul în România, însă conform site-ului De Silva Ex­clusiv, compania aduce pe plan local brandul german.
 
De Silva Exclusiv a terminat anul 2013 cu o cifră de afa­ceri de 114 milioane de lei (26 mil. euro), un profit net de 13 mil. lei şi 89 de angajaţi. Compania mai are în portofoliu şi alte branduri de dulciuri precum Haribo, Leibniz sau Toffifee. Ritter Sport, fondat în 1912 de Alfred Eugen Ritter şi Clara Ritter, a rămas o afacere de familie şi a ajuns la a treia generaţie. În 2005, frâiele companiei au fost preluate de Alfred Theodor Ritter, nepotul fondatorului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO