Retail&Agrobusiness

Şeful Kenvelo: Priorităţile guvernului ar trebui să fie dezvoltarea infrastructurii şi majorarea salariilor

Philippe Besadoux

Philippe Besadoux

Autor: Cristina Rosca

22.10.2014, 00:06 261
Philippe Besadoux, francezul care conduce operaţiunile locale ale grupului Kenvelo, afirmă că guvernul ar trebui să majoreze salariile şi să asigure condiţii mai bune pentru tinerii care vor să îşi cumpere locuinţe pentru ca economia locală să avanseze cu 5% anual.
 
Omul de afaceri francez, venit în România acum mai bine de cinci ani, conduce unul dintre cele mai puternice grupuri de modă de pe piaţa locală cu afaceri de aproape 30 mil. euro anul trecut. Din grup fac parte branduri de modă precum Kenvelo, Lee Cooper, Tom Tailor, Mim sau Timeout. Executivul are în portofoliu şi brandul de cafenele Brioche Doree.
 
„Pentru ca economia să aibă o creştere anuală de 5% guvernul ar trebui să majoreze salariile astfel încât să fie impulsionat şi consumul. De asemenea, ar trebui sprijiniţi tinerii pentru a-şi putea cum­păra proprietăţi imo­biliare.“ Pe lista de priorităţi ar trebui să fie continuarea luptei anticorupţie şi dezvoltarea infra­structurii. Româ­nia are doar 644 de kilometri de auto­străzi, iar trenurile de călători circulă în medie cu doar 43 kilometri pe oră. Prin compa­raţie, Unga­ria are peste 1.000 de kilometri de autostradă deşi suprafaţa ţării este de peste 2,5 ori mai mică. România se află astfel la coada Europei în ceea ce priveşte infrastructura de transport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO