Retail&Agrobusiness

Sorin Gavrilă şi Cristinel Lungu au dus businessul distribuitorului Simba Invest din Bacău la 336 milioane lei

Sorin Gavrilă

Sorin Gavrilă

Autor: Mădălina Panaete

16.08.2017, 00:05 1501

Afacerile distribuitorului de bunuri de larg consum Simba Invest, controlat de antreprenorii Sorin Gavrilă şi Cristinel Lungu din Bacău, a ajuns în 2016 la 336 milioane de lei (aproape 75 mil. euro), în creştere cu 11% faţă de anul precedent, arată datele de pe mfinante.ro.

Faţă de anul 2013, businessul distribuitorului de bunuri de larg consum aproape că s-a dublat, însă a venit după mai mulţi ani de scăderi majore. De exemplu, în 2010, cifra de afaceri a companiei ajunsese la peste 950 de milioane de lei, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Însă, piaţa de distribuţie a bunurilor de larg consum a fost afectată de scăderea consumului, dar şi de câteva insolvenţe şi mai apoi falimente importante.

În 2014, doi jucători mari din distribuţie - Pamimai şi Top Brand Distribution - au intrat în insolvenţă, clienţii acestora fiind împărţiţi de alte companii, astfel că aceştia şi-au mărit cotele de piaţă. Şi profitul net al Simba Invest s-a majorat anul trecut, de aproape două ori faţă de anul precedent, ajungând la 7,9 milioane de lei. Compania a avut un număr mediu de 613 salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO