Starbucks atacă piaţa stradală din Timişoara cu o cafenea de 220 de metri pătraţi în Piaţa Victoriei

20 apr 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Este prima unitate stradală a lanţului american în Timişoara, unde Starbucks mai are două cafenele în malluri.

Lanţul de cafenele Starbucks a des­chis a treia unitate din Timişoara, în Piaţa Victoriei, o cafenea cu o suprafaţă de 220 de metri pătraţi situată într-o zonă în care se mai află chiriaşi precum McDonald's, KFC, dm drogerie market, Meli Melo, farmacii şi bănci.

Noua unitate se adaugă celorlalte două din Timişoara, care există în cen­trele comerciale Iulius Mall şi Timişoara Shopping City. Noua unitate este însă prima locaţie high street.

"Procesul de identificare şi negocie­re a durat trei luni, spaţiile în zonă fiind rar disponibile. Zona Pieţei Victoriei es­te integral ocupată, cererea asigurand ocu­parea rapidă a spaţiilor", spune Fe­licia Vasiu, head of Timişoara branch în ca­drul companiei de consultanţă imo­bi­liară Activ Property Services, care a in­ter­mediat tranzacţia.

Chiria medie în Piaţa Victoriei din Ti­mişoara pentru cele mai bune spaţii co­mer­ciale de stradă (segmentul "prime") cu suprafeţe de 100-200 de metri pătraţi, este între 35 şi 40 de euro pe me­tru pătrat, potrivit datelor din indus­trie. La o suprafaţă de 220 de metri pă­traţi, înseamnă că chiria pe care o plă­teş­te Starbucks pentru locaţia nou inau­gu­ra­tă este cuprinsă între 7.700 şi 8.800 de euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.04.2017

 
Cuvinte cheie:
Starbucks
, timisoara
, piata victoriei
, cafenea
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide