Retail&Agrobusiness

Topul companiilor cu cele mai mari pierderi nete din industria alimentară şi agricultură în 2015

Topul companiilor cu cele mai mari pierderi nete din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

03.09.2016, 14:45 1042

European Food din Bihor, companie controlată de fraţii Ioan şi Viorel Micula, este campioana pierderilor din industria ali­mentară, ajungând anul trecut la un minus de 387 milioane de lei, arată o analiză ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului şi Mi­nisterul de Finanţe. Pierderile companiei au crescut de şapte ori faţă de anul precedent. 

Locul secund în topul pierderilor din industria alimentară şi agricultură este ocupat de Interagro SRL, companie din grupul cu acelaşi nume controlat de omul de afaceri Ioan Niculae. Compania, intrată la începutul anului în insolvenţă, a avut în 2015 o pierdere netă de 104 milioane de lei. Tot pe minus a fost şi cealaltă mare companie din grupul lui Ioan Niculae, Interagro SA, care a realizat o pierdere netă de 59 milioane de lei.

Printre companiile româneşti care au raportat pierderi uriaşe anul trecut s-au aflat şi Gemarco Industry din Buzău sau Euro­nutrition din Botoşani.

Totalitatea pier­derilor raportate de companiile din România se ridică la peste 30 de miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO