Retail&Agrobusiness

Turcii de la ETI creează 300 de locuri de muncă în fabrica de biscuiţi de 40 mil. € din Craiova

Firuzhan Kanatlı, preşedinte ETI

Firuzhan Kanatlı, preşedinte ETI

Autor: Mădălina Panaete

26.11.2014, 00:06 1476
ETI, una dintre cele mai mari companii din industria alimentară din Turcia, va crea circa 300 de locuri de muncă la Craiova, în urma investiţiei de 40 de milioane de euro pe care grupul o va face în fabrica de biscuiţi săraţi, biscuiţi dulci şi prăjituri.
 
Fabrica va începe producţia în octombrie 2015 şi va realiza 11.000 de tone de produse în primul an, după care producţia ar putea creşte.
 
„Ne-am orientat investiţia către România datorită condiţiilor bune de piaţă,  avantajelor poziţionării în regiune,  logisticii şi stabilităţii economice ale ţării. Totodată, deoarece oraşul Craiova se află chiar în centrul regiunii în care vom face distribuţia, vom optimiza distanţele din punct de vedere logistic şi vom putea ajunge mai repede la consumatori“, a declarat Firuzhan Kanatlı, preşedinte al ETI şi fiul fondatorului grupului, care în prezent are şapte fabrici în care lucrează 7.000 de oameni.
 
ETI exportă produsele din portofoliu în 40 de ţări.
 
Firuzhan Kanatlı mai spune că România oferă multe avantaje precum rolul său important la nivel regional şi oportunităţile pieţei interne.
 
„Am convingerea că în scurt timp vom do­vedi că am luat decizia co­rectă de a investi aici. Fabrica din Craiova ne va oferi un avantaj competitiv major în sectorul biscuiţilor şi al dul­ciurilor, în care activăm“, a spus preşedintele ETI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO