Companii

România concurează cu Polonia pentru o investiţie de 800 mil. euro a Daimler

România concurează cu Polonia pentru o investiţie de...

Autor: Bogdan Alecu

03.05.2016, 00:07 2771
Daimler are de ales între Jawor, Polonia, şi Sebeş, Româ­nia, pentru o investiţie de 800 mil. euro în construcţia unei noi uzine de motoare cu 1.500 de angajaţi. În timp ce local nemţii au deja o fabrică de cutii de viteze, în oraşul din Silezia Inferioară nu au nicio unitate de producţie.

„Până ieri (joi, 28 aprilie - n.red.) nu se luase nicio decizie cu privire la uzina de motoare a Daimler, cu toate că polonezii se lăudau cu ea. România rămâne în cărţi pentru această investiţie“, au spus surse din industria auto locală. Mai mult, la Sebeş deja nemţii au extins suprafaţa de teren deţinută lângă actuala fabrică de cutii de viteze. Potrivit primarului din Sebeş, Alexandru Dăncilă, compania Daimler a mai achiziţionat teren în apropierea sitului de producţie, dar nu poate comunica suprafaţa exactă. Pe de altă parte, presa poloneză scrie că deja cursa a fost câştigată de Jawor, însă ştirea nu a fost confirmată de Daimler. Mai mult, în decembrie anul trecut polonezii se lăudau că au câştigat investiţia Jaguar-Land Rover într-o nouă uzină auto, însă britanicii au anunţat ulterior că merg în Slovacia.

Dieter Zetsche, şeful Daimler, anunţa în luna martie a anului trecut că România poate atrage investiţii din partea grupului, dar are nevoie de infrastructură şi forţă de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO