Companii

Rompetrol discută cu Total realizarea unei investiţii de 25 mil. $ într-un depozit

Autor: Roxana Petrescu

27.12.2010, 09:00 42

Grupul petrolier Rompetrol poartă discuţii cu gigantul francezTotal în vederea realizării unui depozit de produse petroliere înlocalitatea Port la Nouvelle în valoare de 25 de milioane dedolari.

Rompetrol deţine în Franţa două depozite petroliere, pe unulfiind obligat să-l închidă până în 2012 din cauza faptului căacesta este localizat în interiorul oraşului Port la Nouvelle.

"Port la Nouvelle este o prioritate pe care o avem pentru piaţadin Franţa şi ne va costa circa 25 de milioane de dolari. Problemacu acest depozit este faptul că se află în interiorul oraşului.Discutăm în acest moment cu cei de la Total în vederea realizăriiacestei investiţii împreună", a declarat Saduokhas Meraliyev, CEOal grupului Rompetrol.

Dincolo de acest proiect, Rompetrol mai are şi alte planurilegate de piaţa franceză.

"Practic, dacă adunăm toate aceste cifre, avem o investiţie de25 de milioane de dolari în noul depozit din Port la Nouvelle, 3staţii în care vom investi 10 milioane de euro, între 1 şi 3milioane de euro anual pentru dezvoltarea reţelei de parteneri. Înplus vom vinde anumite active, aşa cum este terenul pe care esteamplasat depozitul. Fiind în centrul oraşului şi având dimensiunimari, cred că vom obţine un preţ bun", a mai precizat şefulRompetrol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO