Companii

Romtelecom dă 8 mil. euro pe "rămăşiţele" Boom TV

Autor: Adrian Seceleanu

28.02.2011, 23:45 70

Romtelecom, numărul trei pe piaţa locală de servicii TV, vaplăti între 7,3 şi 8 mil. euro (fără TVA), pentru a achiziţiona cei95.000 de abonaţi ai Boom TV - o platformă de televiziune prinsatelit operată de DTH Television Grup.

Romtelecom negociază achiziţia cu Casa de InsolvenţăTransilvania (CIT), administratorul judiciar al DTH TelevisionGrup, companie intrată în insolvenţă şi care are acum datorii depeste 100 mil. euro.

"Negocierile pornesc de la preţul comunicat administratoruluijudiciar de către Romtelecom, de 8 milioane euro plus TVA",potrivit planului de reorganizare anuţat de CIT, şi va fi supusaprobării creditorilor pe 21 martie. "Suntem într-un stadiu avansatal negocierilor pentru preluarea Boom", a confirmat Romtelecom.

Boom TV a negociat şi în urmă cu doi ani vânzarea cătreRomtelecom, la un preţ de peste 50 mil. euro, însă atuncioperatorul de telefonie fixă a închis brusc discuţiile. De atunciBoom TV a pierdut peste 130.000 de abonaţi şi a acumulatdatorii.

Cu achiziţia Boom TV, Romtelecom ar ajunge la 1,148 de milioanede clienţi pe servicii TV, la o distanţă mică faţă de UPC, număruldoi pe piaţă, care avea 1,156 milioane de clienţi la finele luniidecembrie 2010.

Explicaţia eşecului afacerii Boom TV: "Proiectul propus de DTH,Boom TV, se adresa unui sector de elită, premium, dispus a achitaabonamente lunare de 10 euro, mult peste media pieţei. În acestcontext, punctul de echilibru ar fi urmat să fie atins după 3 ani,când s-ar fi ajuns la un portofoliu de 300.000 de abonaţi. Înaprilie 2008 acţionarii au oprit finanţarea societăţii", scrieadministratorul judiciar în planul de reorganizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO