Companii

Romtelecom face o ofertă de 6 milioane de euro pentru preluarea BOOM TV

Romtelecom face o ofertă de 6 milioane de euro pentru preluarea BOOM TV
17.12.2010, 14:50 59

Compania Romtelecom a făcut o ofertă de "maximum" 6 milioane deeuro pentru preluarea operatorului DTH Boom TV, potrivit unordocumente obtinute de incont.ro.

Oferta vine însă cu condiţii. Astfel, preluarea nu va putea fiperfectată dacă numărul abonaţilor Boom scade sub 65.000 până lamijlocul anului viitor.

Oferta a fost confirmată şi de reprezentatul Casei de InsolvenţăTransilvania, Andrei Cioncă, cel care se ocupa de reorganizareaBoom TV.

DTH Television Grup (DTH), operatorul platformei de televiziuneprin satelit Boom TV, a intrat în procedură de insolvenţă în mai2010 pentru a se proteja în vederea redresării economice asocietăţii.

Companiile Eurosport, Romenergo, Grecos Energy si Eurocom, plusUniCredit Tiriac Bank care a acordat companiei doua credite invaloare de 18,5 mil. euro au cerut insolventa Boom. Compania aveala 31 decembrie 2008 datorii totale de 74 mil. euro, dupa ce in2008 compania inregistrase pierderi de 33,7 mil. euro la venituride 17,7 mil. euro Cu aproximativ 130.000 de clienti, DTH seconfrunta cu o concurenta dura din partea RCS&RDS siRomtelecom, care au impreuna aproape 2 milioane de clienti pesatelit.

Citiţi mai multe pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO