Companii

Rotolito, companie care tipăreşte reviste şi cărţi într-o fabrică din Pantelimon: „Investim în echipamente care vor mări cu 10% volumul actual de producţie, de 25 de milioane de cărţi pe an.” Compania a încheiat anul 2022 cu 250 de angajaţi, la o cifră de afaceri de 118,5 milioane de lei

Rotolito, companie care tipăreşte reviste şi cărţi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.07.2023, 17:15 246

♦ Rotolito este controlată în prezent de Rotolito Spa, cu un pachet de 90,2% din companie, restul aparţinându-i lui Giuseppe Canale.

Rotolito, companie activă pe piaţa tipografiei şi a editurilor, derulează un proces investiţional în vederea creşterii capacităţii de producţie la fabrica pe care o are în Pantelimon, lângă Bucureşti. Rotolito este fosta com­panie G. Canale & C, fiind astăzi parte din grupul Rotolito Lombarda.

„Avem în plină desfă­şurare un plan de investiţii care vizează înlocuirea u­nor echipamente din pro­cesul tehnologic de pro­ducţie de carte cu unele de ul­timă generaţie. Acest plan ne va permite mări­rea cu 10% a volumului actual de producţie, de 25 de mi­li­oane de cărţi pe an, şi eficientizarea întregului proces productiv“, spune Oana Canale, responsa­bilul de comunicare al companiei.

Rotolito şi-a adaptat strategia de business la piaţa în continuă schim­bare din cauza factorilor din mediul socio-eco­no­mic şi a continuat să-şi dezvolte echipa. Compa­nia a încheiat anul 2022 cu 250 de angajaţi, la o cifră de afaceri de 118,5 milioane de lei, în creştere cu 27% faţă de anul precedent, potrivit informaţiilor transmise în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2023, care a apărut recent pe piaţă. Profitul a crescut uşor, până la 5,1 milioane de lei. Bugetul de investiţii al companiei pentru anul 2023 este de 7,5 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO