Companii

Sandero trage în jos producţia Dacia

Sandero trage în jos producţia Dacia

Autor: Bogdan Alecu

24.06.2011, 00:09 5795

Pentru prima dată în ultimii zece ani, Dacia arputea încheia un semestru cu o scădere a producţiei, după ce înianuarie-mai la Mioveni s-au asamblat cu aproa­pe 10.000 de maşinimai puţin, potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şiImportatorilor de Automobile.

Cel mai mare declin a fost înregistrat de modelul de clasă micăSandero, din care s-au asamblat aproape 27.500 de unităţi înprimele cinci luni, cu 65% mai puţine decât în perioada similară aanului trecut.

La nivelul primelor cinci luni ale acestui an, Dacia aprodus aproape 136.000 de autovehicule, în scădere cu 7% faţă deperioada similară a anului trecut. Dintre acestea, aproape 51% sau69.000 de unităţi reprezintă SUV-ul Duster.

"Anul trecut în primele cinci luni ale anului s-au lucrat toatesâmbetele. Anul acesta nu. Mai mult, am avut şi o întrerupere aproducţiei de opt zile lucrătoare din cauza întârzierii livrăriiunor componente ale calculatorului de bord. Raportat la volumulefectiv, cadenţa zilnică este mai mare ca în 2010", a declaratConstantin Stroe, vicepreşedintele AutomobileDacia.

Stroe a subliniat că producţia uzinei de la Mioveni va ajungepână pe data de 15 septembrie aproape de nivelul atins anul trecut,de aproape 240.000 de autoturisme. În prezent la Dacia se produc înmedie 1.389 de autovehicule pe zi, faţă de 1.376 anul trecut,potrivit oficialilor companiei, dar nu s-a mai lucrat în toatezilele de sâmbătă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO