Companii

Sarantis, proprietarul Elmiplant, a avut anul trecut afaceri de 37,6 mil. euro

Sarantis, proprietarul Elmiplant, a avut anul trecut afaceri de 37,6 mil. euro

Piaţa românească de cosmetice se ridică la circa 700-800 milioane de dolari

Autor: Cristina Roşca

31.03.2011, 23:46 209

Sarantis, proprietarul producătorului de cosmetice Elmiplant, aobţinut anul trecut în România venituri de 37,67 mil. euro, nivelaproape similar cu cel din anul anterior, potrivit raportuluifinanciar al companiei elene.

Astfel, veniturile producătorului elen s-au stabilizat anultrecut, după ce în 2009 compania consemnase un declin în jurul a13% în România, de la 43,8 mil. euro.

Profitul înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) al Sa­rantis înRomânia a fost de 2,64 mil. euro, cu aproape 17% mai mare decât înanul anterior. Ro­mânia este a treia cea mai importantă piaţăpentru companie după valoarea veniturilor, după Gre­cia - ţaramamă, unde veniturile companiei au fost de 78 mil. euro, mai multde o treime din total - şi Polonia. În portofoliul companiei existăpro­duse cosmetice (STR*, BU, C-THRU, La Prairie, Ju­vena, PacoRabanne, Carolina Herrera), de să­nă­tate şi îngrijire (Johnson& Johnson, Glaxo­Smith­Kline) şi produse pentru îngrijirealo­cuinţei (Fino, Camel). Începând cu luna februarie a acestui an,compania a devenit distribuitorul ex­clu­siv în România alproduselor EVYAP - Duru, Fax, Arko.

În 2007, Sarantis a preluat, prin intermediul di­viziei dinRomânia, pro­ducătorul cosmeticelor Elmi­plant pentru 6,5 mil.euro. Sarantis a obţinut anul trecut la nivel mon­dial o cifră deafaceri de 220 mil. euro şi un EBIT de 17,55 mil. euro.

Piaţa românească de cosmetice, incluzând sumele din directselling şi retail, se ridică la circa 700-800 milioane de dolari,potrivit estimărilor lui Răzvan Diraţian, directorul comercial alAvon Ro­mânia & Moldova, ceea ce înseamnă că un român alocăaproximativ 30-35 de dolari pe an pe astfel de produse, la jumătatefaţă de alţi europeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO