Companii

Specialiştii în recrutare se uită din ce în ce mai atent la secţiunea „hobby-uri“ din CV-urile candidaţilor. Ce hobby este mai apreciat decât lectura sau călătoriile?

Autor: Mihaela Pascari

25.02.2017, 22:45 3065

Specialiştii în recrutare se uită din ce în ce mai atent la secţiunea „hobby-uri“ din CV-urile candidaţilor, iar activităţile sportive sunt mai apreciate decât cele clasice.

„Hobby-urile pe care le regăsim în CV-uri sunt importante, pentru că transmit recrutorului informaţii cu privire la pasiunile şi interesele candidatului. Este important să treci onest şi să treci lucruri care chiar te pasionează, pentru că astfel de aspecte vor fi chestionate în cadrul in­terviului şi poţi fi pus în situaţii neplăcute“, a afirmat Dragoş Gheban, managing partner în cadrul Catalyst Solutions, companie care activează în domeniul resurselor umane.

În opinia sa, candidaţii care fac sport dau dovadă de faptul că sunt mai disciplinaţi, iar un astfel de hobby arată şi faptul că persoana respectivă are o capacitate de concentrare mai mare, precum şi abilitatea de a depune efort pe o periodă mai lungă de timp. Acest lucru îi ajută pe candidaţi să îşi menţină motivaţia optimă pentru o periodă îndelungată, în vederea atingerii obiectivelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO