Companii

Şeful P&G, un business de 76 mld. dolari, participă la inaugurarea fabricii de la Urlaţi

Şeful P&G, un business de 76 mld. dolari, participă la inaugurarea fabricii de la Urlaţi

Autor: Mihaela Popescu

29.09.2010, 13:27 36

Bob McDonald, 57 de ani, preşedinte şi CEO al gigantului Procter& Gamble se află astăzi în localitatea Urlaţi, din judeţulPrahova, la inaugurarea oficială a fabricii de şampoane în caregrupul american a investit 100 de milioane de dolari.

Executivul, care are pe mână o companie cu vânzări de peste 76 demiliarde de dolari şi 135.000 de angajaţi se află la prima vizităîn România. Bob Mcdonald este unul dintre cei mai puternicimanageri care au venit în România.

Proiectul de la Urlaţi, o localitate cu 12.000de locuitori, a fost gândit încă de la început ca o unitateregională de producţie: deşi este amplasată pe o piaţă de 22 demilioane de consumatori, pe care P&G este lider pe segmentulproduselor de îngrijire a părului, fabrica va produce mai multpentru ţări precum Rusia sau Turcia, cu o populaţie de 142 demilioane de locuitori, respectiv 72 de milioane de locuitori.
Din 2011, unitatea din Urlaţi ar putea susţine vânzări ale Procter& Gamble în Europa şi Asia estimate de ZF la câteva sute demilioane de euro, chiar mai mari decât rulajele realizate anultrecut de companie la nivel local, de 280 mil. euro.
În România, P&G Distribution, cea mai mare companie dingrup, a avut anul trecut afaceri de 280 mil. euro şi se află pelocul şase în topul celor mai mari companii din industria locală abunurilor de larg consum, un clasament condus de producătorulţigărilor Kent, British Americcan Tobacco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO