Companii

Top 20 de firme din prima serie de SRL-D-uri: transporturile, construcţiile şi turismul, preferatele debutanţilor în afaceri

Top 20 de firme din prima serie de SRL-D-uri:...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

25.07.2016, 17:32 653
Primele 20 de firme care au pierdut statutul de SRL-D (societate cu răspundere limitată-debutant) ca urmare a împlinirii a trei ani de la intrarea în „grupa debu­tanţilor“ au ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 57 milioane de lei, adică 18% din rulajul total al firmelor de acest tip care şi-au depus bilanţul pentru 2015, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.
 
Bestexpert Building, companie din Constanţa specializată în lucrări de construcţii, este cea mai mare firmă înfiinţată cu denumirea de tip SRL-D, având în vedere că a ajuns anul trecut la un rulaj de 8,4 milioane de lei. Comparativ, dintre firmele care mai au şi acum statutul de debutant cea mai mare a avut anul trecut un rulaj de şapte milioane de lei. La fel ca Bestexpert Building şi I&A Nitu Sistems a ales domeniul lucrărilor de construcţii, care i-a adus anul trecut o cifră de afaceri de şapte milioane de lei.
 
În topul celor mai mari 20 de firme care şi-au pierdut statutul de debutant, cele mai multe (4) activează în domeniul transporturilor rutiere, iar trei activează în diferite forme ale co­merţului. Pe de altă parte, şase firme au ales domeniul producţiei, de la pâine până la mobilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO