Companii

Topul celor mai mari traderi de energie electrică: cine sunt cei care fac cu 3-4 angajaţi afaceri de o sută de milioane de euro

Topul celor mai mari traderi de energie electrică: cine sunt cei care fac cu 3-4 angajaţi afaceri de o sută de milioane de euro

Topul celor mai mari traderi de energie electrică: cine sunt cei care fac cu 3-4 angajaţi afaceri de o sută de milioane de euro

Autor: Roxana Petrescu

30.08.2011, 00:07 6252

Schimbarea de lider vine în contextul în care Energy Holding a fost firma care a dominat comerţul privat cu energie în ultimii ani, trecând de la un business de câteva milioane de euro până la un maxim de peste 200 de milioane de euro.

Cheia acestei evoluţii a fost contractul pe termen lung pe care compania l-a avut şi-l are şi acum cu Hidroelectrica, cel mai ieftin producător de electricitate din România, Energy Holding fiind în continuare cel mai mare client al companiei de stat după Alro, principalul consumator de curent din România.

Datele publicate de Ministerul Finanţelor arată că anul trecut afacerile de 154,3 milioane de euro înregistrate de Energy Holding au fost devansate de businessul de 174,5 milioane de euro înregistrat de Tinmar Ind, o companie care nu se află pe lista de clienţi ai energiei ieftine de la Hidroelectrica.

Dublare într-un an

Potrivit site-ului Tinmar Ind, compania a intrat în afacerile de furnizare a energiei electrice în aprilie 2007, având în prezent un portofoliu format din peste 80 de firme, cel din 2010 fiind alcătuit din 60 de clienţi.

Datele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) arată că Tinmar Ind este compania care a înregistrat cea mai mare creştere a cantităţilor de energie vândute pe segmentul concurenţial, adică acolo unde vânzătorii se întâlnesc cu marii consumatori de energie, firma dublându-şi livrările pe această piaţă.

Acest lucru s-a văzut şi în cifra de afaceri, businessul Tinmar Ind crescând de la 96 de milioane de euro în 2009 la 174,5 milioane de euro în 2010.

"Am ştiut să ne adaptăm crizei. Creşterea a fost determinată şi de prezenţa noastră pe pieţele de energie din Europa", spuneau recent reprezentanţii companiei. Aceştia nu au furnizat detalii suplimentare până la închiderea ediţiei.

Tot potrivit site-ului Tinmar Ind, cei mai importanţi clienţi ai companiei sunt cei din industria chimică, fiind urmaţi de cei din industria alimentară sau transportul public.Tinmar Ind mai deserveşte şi consumatori din industria metalurgică sau producătoare de medicamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO