Companii

Un antreprenor: Orice ajutor este bun într-o perioadă în care se închid tot mai multe firme

Beneficiarii ajutorului de minimis au apreciat că vor crea 5.500 de locuri de muncă cu banii primiţi de la stat

Beneficiarii ajutorului de minimis au apreciat că vor crea 5.500 de locuri de muncă cu banii primiţi de la stat

Autor: Mirabela Tiron

16.04.2014, 00:08 538

Primele 30 de acorduri de finan­ţare în cadrul schemei de ajutor de minimis pentru investiţiile reali­zate de IMM-uri au fost sem­nate ieri, în prezenţa pre­mierului Victor Ponta. În total, vor fi semnate 263 de acorduri de finanţare, în valoare de 96,5 milioane de lei (22 milioane de euro), în cadrul acestui program pentru care s-a alocat un buget total de 500 de milioane de lei (113 mil. euro) în 2014 şi 2015. Suma maximă pe care o pot primi bene­ficiarii este 100.000 de euro.

„Vom investi cei 100.000 de euro (ajutor de minimis - n.red.) într-o linie de producţie de sticlă. Orice ajutor este bun  într-o perioadă în care se închid tot mai multe firme, într-o piaţă cu competiţie mare“, a spus antre­pre­noarea Anca Costea, pro­prietara firmei Eurocomir din judeţul Mureş ce produce ferestre, prezentă ieri într-o sală de la sediul DIMMAT (Departa­mentul pentru Între­prinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism), alături de alţi 29 de antre­prenori care au semnat contractul de finan­ţare pentru ajutorul de minimis. La eve­niment au fost prezenţi premierul Victor Ponta, Florin Jianu, ministrul pentru IMM-uri şi turism, şi Constantin Niţă, ministrul economiei.

Compania Eurocomir, activă din 2011, are o cifră de afaceri de circa 610.000 euro în 2012, potrivit datelor de la Ministerul de Fi­nanţe. „Nu a fost greu să facem proiectul, am lucrat cu un consultant.“

Un alt antreprenor, care a semnat con­trac­tul pentru 100.000 de euro ajutor de minimis, Marian Drăguşan, spune că va dez­volta cu aceşti bani o linie de îmbuteliere de sucuri. „Avem o fabrică de oţet, unde pro­ducem oţetul Topoloveni, şi vrem să dez­voltăm produse noi, sucuri de fructe“, a spus Drăguşan, care a înfiinţat firma DGM New Planet din Piteşti în 2000, cifra de afaceri raportată la Finanţe în 2012 fiind de 137.000 de euro. El a spus că în 2012 a început să lucreze la acest proiect şi că perioada până la sem­narea contractului a fost lungă. „Eram pre­gătiţi chiar mai devreme să semnăm acest contract“, potrivit antreprenorului, care are şi alte firme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO