Constructii & Imobiliare

Bogdan Iliescu, Nusco Imobiliara: Vom avea o şcoală privată pentru 580 de copii în cadrul Nusco City. Cred că autorităţilor le este greu să construiască şcoli la standardele actuale

ZF Tendinţe în piaţa rezidenţială 2024

Bogdan Iliescu, Nusco Imobiliara: Vom avea o şcoală...

Autor: Alex Ciutacu

15.04.2024, 15:26 1084

Proiectul Nusco City dezvoltat în zona Pipera din Capitală va beneficia de o şcoală privată cu o capacitate de a înscrie 580 de copii, a explicat Bogdan Iliescu, director comercial al dezvoltatorului Nusco Imobiliara, în cadrul conferinţei conferinţa ZF Tendinţe în piaţa rezidenţială 2024.

„Ne dorim să facem toate facilităţile în Nusco City, astfel încât să devină o locaţie iconică pentru zona de nord. În Nusco City vom avea o şcoală privată pentru 580 de copii, pe care o vom închiria către un operator”.

Dezvoltatorul consideră că jucătorii din piaţa imobiliară trebuie să se implice în dezvoltarea unor astfel de infrastructuri, pentru că statul nu reuşeşte să dezvolte în ritmul necesar.

„Cred că autorităţilor le este foarte greu să construiască acum o şcoală la standardele pe care le impun, ca suprafeţe, metri pătraţi pentru recreaţie, spaţii verzi. Nu ştiu unde ar putea avea statul terenuri în centrul oraşului sau în oraş să construieşti şcoli la standarde actuale. Avantajul nostru este că avem teren suficient pentru a face acest lucru. (...) Trebuie să ai o şcoală în portofoliu dacă ai un proiect de avergură, mai ales că zona de nord are un deficit pe şcoli”.

Ce a mai declarat în cadrul ZF Tendinţe în piaţa rezidenţială 2024:

  • Pe terenul nostru, între Şoseaua Pipera şi Bulevardul Dimitrie Pompeiu vom face 5 drumuri, care ar trebui să facă legătura între cele două bulevarde. Pe terenul nostru cu siguranţă le vom face la standardele unei capitale, dar şi autorităţile trebuie să ne ajute să continue aceste drumuri astfel încât nu doar locatarii proiectului nostru, ci întreg oraşul să beneficieze de această infrastructură.
  • Şi la proiectul din Tunari punem accent foarte mult pe infrastructură. Ne costă foarte mult infrastructura într-o zonă în care lipseşte cu desăvârşire pentru că vrem să le oferim clienţilor acelaşi nivel de trai pe care pot să îl aibă în oraş, doar că se pot bucura de mai mult linişte în aceste zone.
  • Noi colaborăm bine cu autorităţile şi în Bucureşti şi în Tunari, nu avem un blocaj în acest sens, de fiecare dată când am avut nevoie de o discuţi am fost primiţi, am discutat, nu am simţit o presiune asupra noastră.
  • Lucrăm la faza a doua a proiectului Nusco City, partea rezidenţială, unde vrem să livrăm 828 de apartamente în şapte blocuri şi lucrăm la toate în acest moment. Ele sunt etapizate. Vom livra primele blocuri în decembrie 2025, iar finalul proiectul va fi în martie-aprilie 2026.
  • Vânzările merg bine, deja am vândut peste jumătate din proiectul Nusco City şi având în vedere că am scos la vânzare doar 6 din cele 7 blocuri am depăşit jumătate.
  • Ne dorim să avem un proiect foarte aerisit, nu atingem coeficienţii maximi, ne dorim să livrăm un produs cât mai bun.
  • Vrem să aducem şi un spital în proiect, peste 20.000 mp pentru a întregi viziunea pentru Nusco City.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO