Constructii & Imobiliare

Cushman & Wakefield Echinox lansează o linie de business cu focus pe crearea de programe şi evenimente, care să susţină companiile chiriaşe în atragerea şi retenţia angajaţilor în birouri

Mihaela Petruescu, Head of Asset Services Cushman & Wakefield Echinox

Mihaela Petruescu, Head of Asset Services Cushman & Wakefield Echinox

Autor: Cristina Bellu

20.07.2023, 10:50 233

Compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox îşi diversifică portofoliul de servicii oferite proprietarilor de clădiri de birouri prin intermediul departamentului de Asset Services şi anunţă că lansează o linie de business care are ca obiectiv crearea şi implementarea de programe si evenimente precum şi identificarea de instrumente menite să sustină companiile chiriaşe în demersurile şi strategiile de a atrage şi a reţine angajaţii în birouri. 

“Vedem o schimbare în ceea ce priveşte abordarea proprietarilor şi a chiriaşilor vizavi de spaţiile de birouri. Astfel, atenţia acestora s-a mutat de la a readuce oamenii la birou către a găsi cele mai bune motive de a avea un spaţiu de birouri în care angajaţii să simtă apartenenţa la un brand, fie că este brand-ul companiei la care lucrează, fie că este o clădire de birouri de renume în care au sediu, şi la o comunitate, care le oferă contexte valoroase de socializare, interacţiune si colaborare. În acest sens, experienţa angajaţilor la birou a devenit extrem de importantă şi este un punct relevant pe agenda tuturor decidenţilor”, spune Mihaela Petruescu, Head of Asset Services Cushman & Wakefield Echinox.

. Conform celui mai recent studiu realizat de Cushman & Wakefield la nivel global - “What Occupiers Want” disponibilitatea forţei de muncă şi retenţia talentelor reprezintă una dintre cele mai importante criterii atunci când vine vorba de deciziile legate de închiriera de spaţii de birouri, ceea ce se transpune în preocuparea deopotrivă a proprietarilor, cât şi a chiriaşilor de a crea şi implementa acţiuni, programe sau evenimente pentru comunitatea din clădiri.

“Prin noua linie de business ne propunem ca împreună cu proprietarii de clădiri de birouri să identificăm nevoile angajaţilor atunci când vine vorba de spaţiul de birouri şi să implementăm soluţii personalizate pentru fiecare clădire în parte în funcţie de aceste nevoi”, adaugă Mihaela Petruescu.   

Potrivit acesteia, serviciile pe care Cushman & Wakefield Echinox le propune se bazează pe trei componente: crearea si organizarea de evenimente si actiuni pentru chiriaşi, servicii de digital marketing şi implementarea de tehnologii prop-tech, inclusiv aplicaţii mobile, care să faciliteze interacţiunea dintre proprietari, companiile chiriase, angajaţii chiriaşilor si comunitatea în care aceşţtia îşi desfăşoară activitatea.

Departamentul de Asset Services al Cushman & Walefield Echinox administrează în prezent un portofoliu de proiecte imobiliare de aproape 500.000 metri pătraţi pe toate segmentele de piaţă, inclusiv clădiri de birouri.

Pe segmentul de birouri compania administrează o serie de clădiri emblematice din Bucureşti, printre care se numără Floreasca Park, Tiriac Tower, Mendeleev Office 5 şi Eminescu Offices.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO