Constructii & Imobiliare

Sorin Ioan Blaga, CEO Liebrecht & wooD România: Avem finalizate 94 de case în Liziera de Lac şi mai avem în autorizare 327 de case a căror construcţie va începe în 2023

ZF Tendinţe în Piaţa Rezidenţală 2023

Sorin Ioan Blaga, CEO Liebrecht & wooD România: Avem...

Autor: Alex Ciutacu

03.04.2023, 14:54 561

Proiectul Liziera de Lac din localitatea Frumuşani cuprinde astăzi 94 de case, cu încă 327 de case în autorizare, construcţia acestora urmând să înceapă spre jumătatea anului 2023, după cum a explicat Sorin Ioan Blaga, CEO-ul Liebrecht & wooD România, în conferinţa ZF Tendinţe în Piaţa Rezidenţală 2023.

„Referitor la 2022, am vândut ce ne-am dorit, am trecut peste turbulenţele creşterii costurilor împrumuturilor ipotecare. Eu zic că proeictul nostru este acolo unde trebuie din perspectiva poziţionării ca preţuri, urmează să facem analize mai departe pentru 2023 pentru stocul rămas, dar şi pentru ce urmează să construim. În autorizare mai sunt 327 de case a căror construcţie va începe spre jumătatea anului 2023”.

El a explicat că proiectul din Frumuşani a început cu o investiţie în infrastructură, mai exact cu 5 kilometri de drum „la nivel de drum judeţean”, aşa cum descrie Sorin Ioan Blaga. Dezvoltatorul a început proiectul abia după ce a asigurat infrastructură, reţele de utilităţi şi sisteme de apă şi canalizare.

„Liziera de Lac este un proiect aflat la 15 minute de staţia de metrou Anghel Saligny, unde avem gata 94 de unităţi de case, cu toate facilităţi de care este nevoie. Se mai lucrează la finisaje, clădirile publice, grădiniţa, zona de piscină, terenuri de sport, dar în principiu suntem gata”.

Totodată, dezvoltatorul a obţinut autorizaţie de construire pentru un parc fotovoltaic de 11,2 MW pe unul dintre terenurile adiacente proiectelui, având chiar planuri mai ambiţioase în acest sens.

„Acolo mergem mai departe cu încă două etape care ne vor duce către 40 MW de putere instalată energie solară. Sigur, vor deservi proiectul Liziera de Lac, dar nu neapărat doar Liziera de Lac, fiind capacităţi de producţie destul de mari acolo”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO