Eveniment

Anul viitor s-ar putea vedea primele investitii mari in energie. In 2010 se fac strategii

Anul viitor s-ar putea vedea primele investitii mari in energie. In 2010 se fac strategii
29.04.2010, 23:06 24

Piata energiei electrice a devenit una dintre cele maiefervescente sectoare economice anul acesta, cel putin prin prismamultitudinii de proiecte in care Romania este implicata.Specialistii spun insa ca mare parte din aceste proiecte vor ramanesi in 2010 pe hartie, abia unul viitor putand fi considerat unul alinvestitiilor concrete.

"Acum suntem in cursa de revizuire a strategiei energetice siincercam sa construim un document care sa nu fie schimbat din patruin patru ani. Gandim restructurarea sectorului de energie prinintermediul capitalului privat", a declarat Adriean Videanu,ministrul economiei, in deschiderea conferintei "Poate deveniRomania un hub energetic pentru Europa de Sud-Est? 2010 - Anulmarilor investitii in energie", organizata de Ziarul Financiar inparteneriat cu Enel, Rompetrol, Peli Filip, CEZ si KDF Energy.

"2011 este anul in care vom vedea intr-adevar proiecteimportante. Anul acesta se pun bazele", a declarat Mihai David,director general al Hidroelectrica, companie care urmeaza sa fiedivizata si absorbita de cei doi giganti energetici prinintermediul carora statul incearca sa restructureze sistemulproductiei de energie si care vor deveni functionali la inceputullunii iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO