Eveniment

Atmosferă de "autogară judeţeană pe aeroportul Otopeni, cu un plus de 55% la trafic după venirea curselor low-cost

Atmosferă de "autogară judeţeană pe aeroportul Otopeni, cu un plus de 55% la trafic după venirea low-costului

Autor: Mirabela Tiron

22.06.2012, 00:06 8821

"Plec cu o oră mai devreme spre aeroportul Otopeni faţă de cum plecam de obicei din cauză că este mai aglomerat ca înainte. Astfel evit orice situaţie neprevăzută. De exem­plu, acolo unde ştiai că nu se face coadă, acum trebuie să stai la una. Cred că aero­portul este supraîncărcat. Au vrut să for­ţeze un pic sistemul", spune Adrian Porfir.

Funcţia pe care o are, director general al producătorului de materiale de construcţii Megaprofil pe Europa de Sud-Est, parte a grupului belgian Joris, implică deplasări în străinătate sau în ţară în patru din cinci zile lucrătoare. În toate se deplasează cu avionul.

În aprilie, prima lună în care de pe aeroport au decolat atât avioanele com­paniilor tradiţionale, cât şi cele ale com­paniilor low-cost, traficul aeroportului Henri Coandă (Otopeni) a crescut cu 55,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit oficialilor companiei. Altfel spus, de pe cel mai mare aeroport din ţară au plecat şi au sosit în plus puţin peste 222.000 de pasageri.

"Cred că situaţia creată de aglo­me­raţie se va rezolva cel mai probabil în timp, după ce aeroportul va optimiza toate fluxurile. Acum se stă mai mult la coadă la verificarea bagajelor de mână şi chiar şi la check-in", spune el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO