Eveniment

Cât câştigă şeful Romsilva

Adam Crăciunescu, directorul general al Romsilva

Adam Crăciunescu, directorul general al Romsilva

Autor: Adelina Mihai

17.03.2015, 08:11 3975

Adam Crăciunescu, 60 de ani, directorul general al companiei de stat Romsilva, a avut în 2013 un salariu de 107.932 de lei, adică o medie lunară de aproape 9.000 de lei (echivalentul a 2.000 de euro pe lună). Potrivit informaţiilor din declaraţia sa de avere de anul trecut, şeful companiei care administrează pădurile statului şi care comercializează masa lemnoasă a ţării a mai încasat circa 23.000 de lei (adică 1.900 de lei lunar) din salariul obţinut de la Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara (USAMVBT). Din 2006 încoace, el este şeful de lucrări la disciplina „Cinegetică şi salmonicul­tură“ în cadrul acestei universităţi, unde se ocupă de susţinerea şi elaborarea de cursuri şi lucrări practice, este îndru­mător de practică al studenţilor şi îndrumător pentru lucrări de licenţă.

Crăciunescu este directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva – din luna mai a anului 2012, după ce anterior a ocupat timp de patru ani funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

De profesie inginer silvic, absolvent al Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere Braşov, Adam Crăciunescu are şi un doctorat în agronomie obţinut la USAMVBT. În perioada 2003- 2005, el a fost şi secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale. Deşi în cea mai mare parte a carierei sale actualul şef al Romsilva a ocupat funcţii în cadrul unor instituţii de stat, în perioada 2005- 2008 a lucrat şi în sectorul privat, ca director în cadrul companiilor Varimax (cu activităţi în domeniul fabricării altor elemente de dulgherie şi tâmplărie pentru construcţii) şi Carpatina Forest (consultanţă de afaceri şi management) din Timiş.

Adam Crăciunescu este implicat în dosarul retrocedărilor de păduri.

În 2013, Romsilva a avut o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de lei (în creştere cu 11% faţă de anul anterior, un profit net de 69,6 milioane de lei (mai mare cu 18% faţă de anul 2012) şi aproape 18.000 de salariaţi. Romsilva este o companie de stat care funcţionează sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO