Eveniment

EY: În 2014 vom asista la multe exit-uri ale fondurilor de investiţii

EY: În 2014 vom asista la multe exit-uri ale fondurilor...

Autor: Ioana David

14.03.2014, 00:07 310

Anul 2014 va aduce mai multe exit-uri ale fondurilor de investiţii, tranzacţii în sectorul bancar şi o uşoară revenire a deal-urilor din imobiliare, sunt de părere consultanţii EY, care au anunţat o creştere de aproape 40% a pieţei de fuziuni şi achiziţii în 2013, primul semnal pozitiv care vine din acest domeniu.

„2014 promite tranzacţii în care jucătorii puternici vor continua să se consolideze, fie prin achiziţia de competitori aflaţi în dificultate, fie prin integrarea pe verticală a sectorului şi obţinerea unor poziţii strategice faţă de competitorii existenţi în piaţă“, a spus David Ţiplea, business development, Cental & South-East Europe al EY.

Datele firmei de consultanţă EY arată că valoarea tranzacţiilor din România a urcat la 1,09 mld. dolari, cu 39% mai mult comparativ cu 2012.

„Din partea fondurilor de private equity, ne aşteptăm la menţinerea unui număr constant de achiziţii, asemănător cu cel din 2013, dar cu un flux mai intens de dezinvestire, care va marca următorii doi ani“, a afirmat Mihai Pop, manager, departamentul Asistenţă în Tranzacţii, EY România.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO