Eveniment

FMI revine de urgenta la Bucuresti miercuri

FMI revine de urgenta la Bucuresti miercuri

Jeffrey Franks, FMI

22.10.2009, 23:19 27

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, a anuntat caFondul va veni in Romania in data de 28 octombrie. Discutiile voravea loc cu "autoritatile in exercitiu", potrivit declaratiilorpremierului interimar Emil Boc.

"Ca raspuns la cererea presedintelui Romaniei FMI va trimite omisiune la Bucuresti in perioada 28 octombrie - 9 noiembrie. (...)Vizita FMI va avea loc impreuna cu echipele de la Comisia Europeanasi Banca Mondiala", a spus Franks.

Statul are neaparat nevoie pana la finalul anului de 3,5 mld.euro de la institutiile financiare internationale. In lipsa acestorbani, situatia finantelor publice se va deteriora rapid, ceea ce vaafecta imediat si finantarile pentru sectorul privat care sechinuie sa supravietuiasca crizei economice.

Pe scena politica, premierul desemnat, Lucian Croitoru, mai aredoar trei zile la dispozitie pentru a prezenta Parlamentului echipasi programul sau de guvernare, in conditiile in care termenulconstitutional de 10 zile acordat pentru acest demers expira luni26 octombrie. La o saptamana de la desemnarea lui Croitoru, felulin care va arata aceasta echipa era ieri in continuare neclar,nefiind stabilit daca guvernul ce va fi propus Legislativului va fiunul format doar din tehnocrati sau va cuprinde si oamenipolitici.

Croitoru ar putea transmite chiar astazi in Parlament listaCabinetului (ar putea fi vorba despre un guvern redus la 14ministere), insa surse din PD-L sustin ca cel mai probabil acestlucru se va petrece luni.

Pentru a fi validat, guvernul lui Lucian Croitoru are nevoie devotul a 236 de parlamentari, dar nu se poate baza in acest momentdecat pe cei 190 de parlamentari ai PD-L.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO