Eveniment

Nu ştiu cum va fi în 2011, dar sper, voi cititori ai ZF, să aveţi energia să o luaţi de la capăt

Autor: Cristian Hostiuc

23.12.2010, 23:58 46

Nu ştiu cum va fi păstrat în memorie 2010, dar sigur pentru voi,cititorii Ziarului Financiar, fie că sunteţi directori de mari şimici companii, bancheri, antreprenori, brokeri, dealeri, angajaţi,acţionari sau investitori, a fost un an cumplit.

A fost un an teribil de greu pentru afaceri şi pentru economie.A fost un an al unei lupte pentru cash, pentru supravieţuire cu câtmai puţine pagube, al bătăliei cu bancherii pentru reeşalonarea sauextinderea liniilor de credit, un an al uşilor trântite în nas şial ameninţărilor din toate părţile. Dar a fost un an al dorinţei dea rămâne în piaţă chiar şi cu preţul insolvenţei şi a nu se pierdece aţi clădit în ani.

Sunt prea puţini cei care pot spune că au câştigat fărăpierderi. Oricum voi toţi cei care sunteţi în business şi văluptaţi zi de zi pentru afacerea voastră, compania voastră,produsul vostru sunteţi câştigători ai acestui an teribil. Noi avemdespre ce scrie pentru că voi existaţi.

Nu ştiu cum va fi în 2011, dar sper, voi cititori ai ZF, săaveţi energia să o luaţi de la capăt, să împingeţi lucrurileînainte şi să credeţi în ceea ce faceţi. Amintiţi-vă cum a fostatunci când aţi decis să intraţi în business pe cont propriu sau săvă angajaţi într-o companie care tocmai se năştea. Sau amintiţi-văde anii 1998-1999 când se părea că vom fi prizonierii unei altecrize, iar NATO şi Uniunea Europeană păreau un vis mult preaîndepărtat. Fatalmente, atunci credeam că am căzut din nou departea greşită a istoriei.

Acum, după 28 de luni de scădere economică, de tăieri continuede costuri, de reduceri lunare de personal, trebuie să sperăm căanul viitor va răsări din nou soarele. Trebuie să credeţi acestlucru şi să investiţi pentru viitor.

Să aveţi un an bun! Sărbători Fericite şi La mulţi ani!

Ne revedem cu ediţia print luni, 3 ianuarie, dar online pewww.zf.ro vom fi non-stop.

Cristian Hostiuc, directorul editorial al ZF

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO