Eveniment

Oprescu: Am decis să nu mai aruncăm banii publici. Referendumul nu şi-ar fi atins scopul

Oprescu: Am decis să nu mai aruncăm banii publici. Referendumul nu şi-ar fi atins scopul

Autor: Mediafax

10.06.2011, 16:46 573

Primarul general Sorin Oprescu a declarat că decizia privindreferendumul local a fost luată pentru că, fiind discuţii despre oschimbare administrativă mult mai mare, acesta nu şi-ar mai fiatins scopul, asfel că s-a decis să nu se mai arunce banii publici,informează Mediafax.

Primarul general a spus că după ce a rămas cu primarii de sectorşi cu liderii politici din CGMB s-a decis într-o "consensualitategenerală" că este mai bine să nu se mai "arunce" banii publici.

"Domnul preşedinte nu a făcut altceva decât să atragă atenţiaîncă o dată asupra faptului că, din cauza întrebărilor aleatorii şidin cauza faptului că e vorba de o schimbare administrativă multmai mare, referendumul nu-şi atinge scopul. O ştiam şi noi. Amspus-o şi eu la timpul potrivit", a punctat primarul general.

Decizia a fost luată şi având în vedere că s-au luat şiasigurările preşedintelui că legile Capitalei nu vor intra îndezbatere generală decât atunci când se va vorbi de administrareateritorială. În aceste condiţii, referendumul ar fi urmat să fiecaduc, a spus Sorin Oprescu.

"Era caduc acest referendum. Am procedat în consecinţă: amconvocat de îndată o şedinţă azi (vineri - n.r.), la 18.00, undeConsiliul va hotărî, probabil, sper să nu înceapă cu patinele peacolo, că m-am plictisit, unde va hotărî anularea acestuireferendum", a afirmat Oprescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO