Eveniment

Patriciu: Datoriile Rompetrol nu au existat niciodată!

 Patriciu: Datoriile Rompetrol nu au existat niciodată!

Autor: Iulian Anghel

05.10.2010, 23:54 50

Omul de afaceri Dinu Patriciu a ieşit ieri cu o declaraţieagresivă în scandalul convertirii datoriilor Rompetrol în acţiuniplasate statului, afirmând că este dreptul prin contract alcompaniei deţinute în prezent de KazMunaiGaz să nu-şi plă­teas­cădatoriile, datorii care nici nu ar exista de fapt.

"Faptul că nu le plătesc e un drept pe care îl au prin contract", asusţinut Patriciu, fostul proprietar al Rompetrol, companie vândutăîn 2007 şi 2009 KazMunaiGaz. În octombrie 2003, pe când proprietaral Rompetrol era Dinu Patriciu,
Guvernul Năstase a transformat în obli­­ga­­ţiuni cu o maturitatede şapte ani restanţele bugetare ale Rompetrol, în valoare de 603milioane de dolari, inclusiv dobânzi şi penalităţi. În aceastătoamnă timpul a expirat, iar Rompetrol trebuia să-şi plăteascădatoriile.

Numai că, săptămâna trecută, Adunarea Generală a AcţionarilorRompetrol Rafinare Constanţa (RRC) a decis convertirea în acţiuni aobligaţiunilor emise de Rompetrol în 2003 şi pe care nu le-arăscumpărat de la stat. Astfel, potrivit Rompetrol, statul arreintra în acţionariatul Rompetrol Rafinare cu o participaţie de44,69% din capital.
Săptămâna trecută, Guvernul a anunţat că va contesta în instanţăhotărârile AGA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO