Eveniment

Primăria Iaşi, la al doilea credit de 50 mil. euro

15.06.2010, 23:02 57

Consilierii locali din Iaşi au adoptat, marţi, proiectul iniţiatde municipalitate privind accesarea unui împrumut în valoare de 50de milioane de euro pentru derularea unor investiţii în oraş,împotriva hotărârii votând toţi cei 12 consilieri ai PDL.

În şedinţa de marţi a Consiliului Local, viceprimarul PDLGabriel Grigore a solicitat amânarea dezbaterii proiectului,motivând că actualul context economic nu este favorabilcontractării de noi împrumuturi.

Primarul PSD Gheorghe Nichita a susţinut necesitatea obţineriiîmprumutului pentru începerea sau continuare unor investiţii înoraş. "Avem nevoie de aceşti bani pentru a continua proiecteleîncepute sau a demara altele noi. De asemenea, avem proiecteeuropene care necesită co-finanţare, iar noi nu avem baniinecesari", a argumentat primarul Iaşiului. Potrivit acestuia,împrumutul de 50 mil. euro va fi utilizat, printre altele, pentrumodernizarea drumurilor din oraş, achiziţia de noi autobuze şirefacerea căii de rulare a tramvaielor în diverse zone alemunicipiului.

Proiectul a fost votat de cei 11 consilieri locali ai PSD şipatru din partea PNL, în timp ce toţi cei 12 reprezentanţi ai PDLau votat împotrivă.

"Nu am fost de acord cu acest împrumut, pentru că primăria a maifăcut un împrumut de 200 de milioane de lei (aprox. 50 mil. euro -n.red.) şi nu ştim pe ce s-au cheltuit aceşti bani. Am cerutlămuriri de la primarul Nichita, însă nu am primit niciun răspunsconcret. Îşi asumă această răspundere de a împovăra Iaşiul", aafirmat viceprimarul Gabriel Grigore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO