Eveniment

Scandal la cel mai înalt nivel: Vasile Dîncu şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Apărării, invocând public că nu se înţelege cu preşedintele Iohannis, care este comandatul suprem al armatei

Scandal la cel mai înalt nivel: Vasile Dîncu şi-a...

Autor: Dorin Oancea

24.10.2022, 11:52 922

Ministrul Apărarii Vasile Dîncu a demisionat din funcţie, conform unui anunţ postat pe Facebook. 

„În cursul acestei dimineţi, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcţia de ministru al apărării naţionale”, a anunţat Dîncu.

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilităţii colaborării cu Preşedintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcţie pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie şi programele care necesită fluiditate pe întreg lanţul de comandă şi pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcţionarea optimă a Ministerului Apărării Naţionale şi a Armatei Române”, arată solicitatea de demisie înaintată premierului Nicolae Ciucă.

Vasile Dîncu a fost în ultima perioadă ţinta unor critici din partea prim-ministrului şi a preşedintelui Klaus Iohannis, după o serie de declaraţii legate de soluţionarea conflictului din Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO