Eveniment

Seful BCR: Romania are nevoie de un nou model de crestere

18.10.2009, 23:15 35

Romania are nevoie de un model de crestere economica diferit saucel putin imbunatatit, iar agricultura, energia, turismul siinfrastructura ar putea actiona ca un catalizator pentrudezvoltare, daca sunt sprijinite de politicile publice, considerapresedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels.

"Devine din ce in ce mai clar ca Romania are nevoie de un modelde crestere care sa se bazeze mai mult pe crearea de valoareaadaugata printr-o mai buna mobilizare a capitalului local atatprivat, cat si public", a declarat Bruynseels. El crede ca situatiaRomaniei nu se va imbunatati "in mod natural" si ca statul artrebui sa profite de faptul ca este membru al NATO si UE, dar si dealte avantaje, precum costul redus al fortei de munca.

In acelasi timp, el spune ca sectorul public ar trebui sa treacaprintr-un proces de ajustare, dupa ce sectorul privat a realizatadaptari de la inceputul crizei.

"Ajustarile au fost realizate de la inceputul crizei inprincipal de sectorul privat, iar acelasi lucru ar trebui sa aibaloc si in sectorul public. Stimulentul politic se diminueaza preades oricand sunt alegeri la orizont. Speram ca, dupa alegerile carese apropie, vom primi o directie pe termen mai lung mai clara."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO