Eveniment

Test crucial pentru Schengen: verificarea aeroporturilor

Autor: Iulian Anghel

15.11.2010, 23:52 25

O misiune tehnică a UE se află, în aceste zile, la Bucureştiîntr-o a şaptea misiune tehnică care priveşte pregătirea pentruintrarea României în spaţiul Schengen, un proces pus sub semnulîntrebării în unele dintre capitalele europene.

Experţii Schengen verifică în această săptămână (este o misiune dereevaluare) modernizarea aeroporturilor Traian Vuia din Timişoaraşi Henri Coandă din Bucureşti. De asemenena, vor fi vizitatepunctele de trecere a frontierei cu Serbia de la Moraviţa(Timiş).

Intrarea României în spaţiul Schengen (spaţiu în care controalelela frontierele interne au fost desfiinţate) este, de o vreme,obiectul unor discuţii la nivel politic, la ales în Franţa şiOlanda, ţări care cred că România nu este pregătită pentru a sealătura celor 25 de state europene care fac parte din acord.
Unul dintre cei mai vehemenţi critici ai României, secretarul destat francez pentru afaceri europene Pierre Lellouche, a plecatduminică din guvernul francez, în urma remanieriiCabinetului.
Însă acest lucru nu înseamnă că Franţa va fi mai puţin critică.Parlamentul francez a numit un raportor pentru examinarea intrăriiRomâniei în Schengen, iar guvernul francez va trebui să ia în seamăobiecţiile Le­gis­lativului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO